سوییپر

سوییپر صنعتی دستگاهی است که به منظور جمع آوری آلودگی و نظافت محوطه های وسیع مورد استفاده قرار و بهره برداری قرار می گیرد. این دستگاه دارای دو نوع برس می باشد، برس دیسکی جلو که وظیفه ی جمع آوری و هدایت آلودگی ها از اطراف به بخش میانی سوییپر را بر عهده دارد و برس مرکزی غلطکی که برای انتقال مواد جمع آوری شده به داخل مخزن طراحی شده است. هر چه سطح تحت پوشش برس ها بالاتر باشد، پهنای نظافت و متعاقباً سرعت عملکرد آن افزایش می یابد. به طور کلی سوییپر ها بر اساس نوع هدایت، منبع تغذیه و ... تقسیم بندی و توسط کاربران، جهت نظافت محیط و جمع آوری گرد و خاک انتخاب می گردند؛ لذا بررسی ویژگی های مختلف دستگاه سوییپر می تواند در انتخاب متناسب کمک نماید. در ادامه به بررسی برخی از این ویژگی ها خواهیم پرداخت :

نوع هدایت

سوییپر ها از نظر نوع هدایت به دو دسته دستگاه های سوییپر دستی و خودرویی تقسیم می گردند. مدل های خودرویی خود دارای تقسیم بندی های متعدد می باشند که در ادامه به بررسی هر یک از آن ها خواهیم پرداخت :

1- سوییپر دستی 

سوییپر دستی
در سوییپر دستی، دستگاه توسط کاربر از عقب هدایت می گردد. امروزه استفاده از دستگاه های سوییپر دستی به منظور نظافت محوطه های کوچک و یا با تراکم بالا و مسیرهای عبوری باریک بسیار متداول است. از مزایای سوییپر های دستی می توان به ساختار بسیار ساده و سهولت کاربرد آن ها اشاره نمود. 


2- سوییپر خودرویی 

سوییپر خودرویی
در جاروب خیابانی خودرویی، کاربر با نشستن بر روی صندلی و هدایت دستگاه توسط فرمان، تجربه ای مشابه با هدایت اتومبیل خواهد داشت. توانمندی بسیار بالا و سرعت عملکرد مناسب سوییپر خودرویی باعث می شود که این رده بخش عمده دستگاه های سوییپر موجود در بازار را تشکیل می دهد. سوییپر های خودرویی نیز با توجه به دارا بودن یا نبودن کابین دسته بندی می گردند که مطابق زیر می باشد :



الف ) سوییپر خودرویی کابین دار

سوییپر خودرویی کابین دار
با توجه به اینکه دستگاه های سوییپر غالباً در فضاهای باز مورد استفاده قرار می گیرند، برخی سوییپر های خودرویی به دلیل فراهم نمودن سطح بالاتری از ایمنی و سهولت کار برای کاربر، مجهز به کابین می باشند. 



ب ) تجهیز به سیستم گرمایش و سرمایش کابین  

سویپر، دستگاه جاروب خیابانی
تجهیز کابین سوییپر به سیستم سرمایش و گرمابش امکان کارکرد آن در شرایط مختلف آب و هوایی را فراهم می سازد. قابلیت تنظیم دمای هوای داخل کابین، مزیت مهمی است که در برخی از انواع سوییپر های خودرویی کابین دار لحاظ می شود. 



تقسیم بندی جاروب خیابانی از نظر سیستم محرک و منبع تغذیه دستگاه

سوییپر ها از نظر نحوه تامین نیروی محرکه به انواع متعدد تقسیم می گردند. در ادامه انواع سوییپر ها با توجه به نوع نیرو محرکه آن ها مورد بررسی قرار می گیرد.

1- سوییپر های مکانیکی 

سویپر صنعتی، جاروب شهری
سوییپر مکانیکی فاقد موتور حرکتی می باشد و نیروی محرکه لازم برای عملکرد بخش های مختلف دستگاه از جمله چرخش برس ها توسط حرکت رو به جلوی سوییپر توسط کاربر تامین می گردد. بنابراین این سویپر هیچگونه آلودگی زیستی ایجاد نمی کند و افزون بر آن نیازمند هیچ منبع انرژی خارجی همانند برق یا بنزین نمی باشد. با توجه به اینکه تمامی انرژی مورد نیاز در سوییپر مکانیکی توسط نیروی هل دادن رو به جلوی کاربر تامین می گردد، این  جاروی شهری در مدل های نسبتاً کوچک طراحی و تولید می شود. 

2- سوییپر های باتری دار

جاروی شهری، نظافت صنعتی، دستگاه جاروی محوطه
در طراحی جاروی خیابانی باتری دار از موتور الکتریکی استفاده می گردد. در نتیجه این جاروی محوطه از توانایی بالایی برای نظافت سطوح برخوردار هستند. عدم استفاده از سوخت های فسیلی در سوییپر باتری دار، این رده از دستگاه های نظافت صنعتی را به گزینه ای ایده آل برای نظافت فضا های سرپوشیده یا محیط هایی با حساسیت زیست محیطی بالا تبدیل کرده است.


3- سوییپر هایی با سوخت فسیلی

سوییپر صنعتی
مهم ترین و رایج ترین رده از نوع سوییپر، دستگاه های مجهز به موتور بنزینی یا دیزلی هستند. سهولت تامین سوخت برای این نوع سویپر، موجب شده است که این رده از دستگاه ها به منظور نظافت محیط هایی با مساحت بالا به طور گسترده مورد استفاده قرار گیرند.


از جمله مزایای دستگاه سویپر صنعتی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

دستگاه سوییپر صنعتی

  • افزایش 12 تا 65 برابری سرعت عملیات نظافت در مقایسه با روش های سنتی دستی (بسته به نوع دستگاه)
  • کاهش تعداد نیروی انسانی مورد نیاز برای انجام عملیات نظافت و افزایش صرفه اقتصادی 
  • افزایش کیفیت نظافت با توجه به سیستم برس زنی سطح و جمع آوری مواد و آلودگی ها از روی زمین 
  • جمع آوری کامل گرد و خاک با سیستم مکش تعبیه شده 
  • عدم بازگشت ذرات گرد و غبار جمع آوری شده به محیط به دلیل برخورداری از سیستم فیلتراسیون قدرتمند
  • امکان کارکرد مداوم در انواع شرایط آب و هوایی در مدل های دارای کابین مجهز به سیستم های گرمایش و سرمایش


سوییپر صنعتی ، دستگاهی برای جمع آوری و از بین بردن گرد و غبار

جاروی خیابانی

امروزه جارو کشیدن و نظافت توسط ماشین آلات به صورتی مدرن انجام می گیرد که به طور قابل توجهی بهتر از داشتن کارگر و انجام نظافت به صورت دستی و قدیمی است. اگرچه جارو کشیدن با ماشین آلات بزرگ ممکن است هزینه ای بیشتر از داشتن نیروی کار و انجام نظافت به روش دستی و کار با تجهیزات نامناسب یا کهنه داشته باشد اما با کاهش نیروی کار و انجام روشهای مدرن در نظافت، این امر به شیوه ای بهتر، سریعتر و بصرفه تر انجام میشود که در دنیای صنعتی و مکانیزه امروز یک سرمایه نیز محسوب می شود. همچنین جمع آوری گردوغبار در روش های دستی با عواقب بهداشتی نیز همراه بوده و باعث افت کیفیت در کار اپراتور می شود. همچنین اگر شما می خواهید که انعطاف پذیری بیشتری برای نظافت در هر زمان داشته باشید و نیاز شما به امر نظافت با توجه به فراگیر و ثابت ترافیکی به صورت رفت و برگشتی زیاد است مثل کارخانه های صنایع غذایی، کارخانه های صنایع خشک و مراکز خدماتی و ورزشی که به صورت هفته ای یا بیشتر نیاز به نظافت و شستشو دارند. انتخاب ماشین آلات صنعتی به شکلی کارآمد، بصرفه و اصولی، انتخاب مدیران و مسئولان است. گردوغبار فراری از نظافت و تاثیر آن بر روی محیط اطراف مثل آب های زیر زمینی و جاده ها قابل اجتناب نیست. و بسیاری از کارخانه ها و مراکز صنعتی برای قرار داشتن در وضعیتی استاندارد توسط سازمان محیط زیست مورد کنترل و بررسی قرار می گیرند. استفاده از ماشین آلات صنعتی، بدون پخش کردن گرد و غبار و انتقال آن به محلی دیگر، می توانند نظافت را به صورتی کامل و تمیز انجام دهند.


روند مشخص و شناسایی نیاز های نظافتی

برخی از تولیدکنندگان دستگاه های نظافتی صنعتی، نیازهای نظافتی شما را به منظور استفاده ای کارآمدتر و به صرفه تر مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهند، موضوعات تحت پوشش این ارزیابی ها شامل موارد زیر می باشد که در ادامه به بررسی این موارد خواهیم پرداخت :

  •  تخمین مساحت نظافتی
  •  انواع سطوح داخلی و خارجی
  •  انواع شیب های سطوح
  •  تجهیزات جانبی مورد نیاز برای قدرت بیشتر
  •  برنامه نظافتی و برآورد زمان اجرا
  •  ارائه شیوه های نظافتی
  •  آموزش اپراتور دستگاه ها
  •  روش های دفع زباله
  •  مسائل نگهداری تجهیزات


    تخمین مساحت نظافتی

    از عوامل اصلی در تعیین سویپر به صورت دستی یا سرنشین دار اندازه مساحت نظافتی مورد نظر است بطوری که برای مساحت های بالا، دستگاه های سرنشین دار مفیدتر با قابلیت کارکردی بیشتر ارائه می گردند. اکثر شرکت ها و افراد خریدی ترکیبی برای مکان ها و کارهای خود در نظر می گیرند بطوری که بتوانند هم در محیط های داخلی و هم در محیط های خارجی مورد استفاده قرار دهند. بطوری که اگر دستگاه انتخابی مناسب فضاهای داخلی انتخاب شود و در فضاهای خارجی مورد استفاده قرار گیرد از عمر مفید دستگاه به شدت کاسته می شود و اگر هم دستگاه مایل به استفاده در فضاهای بیرونی انتخاب شود، حجم و وزن سوییپر مناسب فضاهای داخلی نمی باشد. بنابراین در نحوه صحیح کارکرد و عمر مفید دستگاه انتخاب مناسب امری حائز اهمیت است.


      انواع سطوح داخلی و خارجی 

      انتخاب یک سوییپر تحت تاثیر سطوح مورد استفاده نیز قرار دارد. بطوریکه در سطوح داخلی و خارجی بسته به نوع سطح (کاشی – بتن – آسفالت) نوع دستگاه نیز با توجه به قابلیت های حرکتی و نظافتی متغییر می باشد. جمع کردن نوع مواد (گردوغبار- شن و ماسه- مواد شیمیایی خشک- ضایعات تولید) از سطوح در انتخاب نوع دستگاه، برس و قابلیت های تخلیه  مواد بسیار تاثیر گذار است.

      انواع شیب های سطوح

      قدرت حرکتی در رمپ ها و گوشه های تنگ و راهرو ها در فضاهای خارجی و داخلی در دستگاه ها متفاوت است. در رمپ های پارکینگ ها و فضاهای باز به دستگاهی با قدرت موتور و مانور بالا نیاز است تا بتواند در شیب مسیرها به صورت رفت و برگشتی کارکرد قابل قبولی را از خود ارائه دهد.     

      آموزش و سطح مهارت اپراتورها

      سطح مهارت اپراتور در نحوه استفاده و تنظیم قابلیت های دستگاه جهت بهره وری بیشتر و کارایی بالاتر از دستگاه امری مهم است که اپراتور باید با بازرسی های معمول روزانه از برس ها، سطح روغن دستگاه، فیلتر ها، نظافت مخازن باعث افزایش راندمان و عمر مفید دستگاه و کاهش تعمیر و نگهداری شود.

      روش های دفع زباله

      بسته به نوع مساحت نظافت و ظرفیت مخزن تخلیه، شیوه تخلیه زباله در سوییپر به دو روش دستی و هیدرولیکی انجام می شود که در روش هیدرولیکی بدون دخالت اپراتور و توسط جک عملیات تخلیه انجام می گیرد و باعث تخلیه به صورت کاملا بهداشتی و بصورت مستقیم در سطل های زباله انجام می شود.

      تعمیر و نگهداری تجهیزات

      برای عملکرد بلند مدت دستگاه، سرمایه گذاری در تجهیزات است که ناهموار، قدرتمند و طراحی شده برای دیدار با خواسته های خشن از صنعتی و تولیدی برنامه های کاربردی. همچنین، برای تجهیزات ارائه می دهد که تعمیر و نگهداری روزمره آسان و بدون ابزار دسترسی به شاخه و برگ، فیلتر، موتور و قطعات دیگر است. ارائه تعمیر و نگهداری های روزمره آسان قطعات مصرفی و یدکی بدون استفاده از ابزار آلات، برای عملکرد بلند مدت دستگاه ها، نوعی سرمایه گذاری در مراکز صنعتی و تولیدی به حساب می آید. انجام تعمیر و نگهداری منظم قابلیت استفاده از تمام راندمان سوییپر را تضمین و طول عمر آنها را بالا می برد.

      دستگاه سوییپر صنعتی سرنشین دار شرکت ابراهیم